Pomponteam

Het pomponteam 'Explosion' is helaas maar korte tijd onderdeel van Prins Hendrik geweest. Toch kan je het team de trots van onze vereniging noemen. 'Explosion' is namelijk Nederlands én Europees kampioen geweest! Helaas is het seniorteam begin 2015 moeten stoppen.

Gelukkig hebben we ook nog een groep jonge meiden die met het juniorteam meedoen op het hoogste niveau. Waar 'Explosion' senior bestond uit dames van 16 jaar en ouder, bestaat het juniorteam uit meisjes jonger dan 16 jaar. Dit team werd eerste op het NK van 19 januari 2014!

Het pomponteam combineert dans en het gebruik van pompons met elkaar. Een show duurt ongeveer drie minuten, en we dansen op muziek die we zelf uitkiezen. We bedenken zelf onze shows, en gebruiken onze trainingen om deze in te studeren. Zo zetten we tijdens de uitvoering en wedstrijden telkens weer een topprestatie neer!

Wedstrijden

We doen veel mee aan wedstrijden. De belangrijkste wedstrijd is het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam of Almere. Hier willen we Nederlands Kampioen worden, om mee te kunnen doen aan het Europees Kampioenschap. Tijdens het EK van 2011 in Tsjechië werden we Europees Kampioen. Dit is een prestatie waar we nog steeds ontzettend trots op zijn!

Uitvoeringen

Tijdens rondgangen van de vereniging is altijd een aantal pompondames aanwezig. Ook geven we shows op straat, zodat nog meer mensen kennismaken met onze sport. Zo zijn we dus goed zichtbaar, ook als u geen tijd heeft om naar het NK in Amsterdam of Almere te komen!

Daarnaast zijn we natuurlijk aanwezig op het Aprilconcert in de Eextahal. Hier doen we altijd nog één keer onze wedstrijdshow. Dit is de laatste keer dat we deze show uitvoeren. Na het concert werken we met zijn allen weer aan een totaal nieuwe show!

Geïnteresseerd geraakt? Informeer eens naar onze trainingen, of kijk in de agenda om te zien wanneer we weer een optreden hebben. Wie weet ben je binnenkort het nieuwste lid van ons team!

Agenda

  • De agenda is momenteel leeg