Nieuws

Malletband Prins Hendrik Scheemda zoekt dirigent(e)

Geplaatst: 13 maart 2024
Categorieën: Malletband
Geschreven door: Jan

De malletband van Prins Hendrik is opgericht in 1952 te Scheemda (GR). Prins Hendrik heeft in het verleden grote resultaten geboekt en na een periode met uitdagingen in de bezetting is er nu een nieuwe fase aangebroken.

Wij bieden je…
Een gezellige vereniging die ruimte biedt voor muzikale ontwikkelingen en initiatieven. De band bestaat uit 14 leden. De malletband van Prins Hendrik geeft jaarlijks een voorjaarsconcert met de gehele vereniging en daarnaast verlenen we onze medewerking aan meerdere avond4daagse intochten en tijdens het zomeravondconcert in Scheemda. 
Graag zouden we in de toekomst weer uit willen komen op een concours of festival.
We reperteren op maandagavond van 19:30 tot ongeveer 21:30.
Minimaal 1x per jaar hebben we een studiedag waarbij gezelligheid voorop staat.

Wij zoeken jou!
Jij hebt bij voorkeur een conservatoriumopleiding/ bent nog in opleiding of in het bezit van een bacheloropleiding HaFaBra-directie. 
Je hebt belangstelling en interesse voor het malletband repertoire. Je kan voor zowel concerten als concoursen een muzikaal programma samenstellen, daarbij rekening houdend met de capaciteiten van de huidige bezetting en aansluitend bij de wensen van de band. 
Je weet de repetities op een muzikaal educatieve en prettige manier te leiden. Je hebt een coachende stijl en kan je met verschillende niveaus binnen de band omgaan. 
Daarnaast weet je een goed contact op te bouwen en te onderhouden met de instructeurs van onze andere divisies ( twirl en fanfare )

In aansluiting op het sociale aspect van de band en verenging hetgeen voor ons heel belangrijk is, hopen we in jou iemand te vinden die een klik met onze band heeft, makkelijk aanspreekbaar is, enthousiasme over kan brengen, en actief betrokken wil zijn bij onze jaarplanning van de gehele vereniging.

Interesse?
Wil jij met ons plezier beleven aan het gezamenlijk musiceren en verder ontwikkelen van onze malletband, stuur dan een motivatiebrief en cv voor 31 mei naar secretaris@prinshendrikscheemda.nl.

Wil je graag meer informatie of heb je vragen, stuur ons dan een persoonlijk bericht op Facebook of mail naar bovenstaand mailadres. Dan nemen wij graag contact met je op! 
Een sollicitatiegesprek en proefdirectie maken deel uit van de selectieprocedure.

Benieuwd naar onze vereniging? Kijk op www.prinshendrikscheemda.nl of bezoek onze Facebook en Instagrampagina.

Reageer

Word donateur!

Geplaatst: 12 september 2023
Geschreven door: Jan
De laatste jaren wordt er flink bezuinigd op kunst en cultuur. Hierdoor is het voor ons steeds moeilijker om onze activiteiten, kleding, aanschaf van instrumenten, zaalhuur etc. te bekostigen. We zijn hierbij meer en meer afhankelijk van onze eigen leden, sponsors en donateurs.
 
U bent al vanaf slechts € 10,- per jaar donateur van Prins Hendrik. Ga naar dit formulier om u in te schrijven als donateur. Bij voorbaat dank!
 
P.S.: Je vindt onze privacy policy onder 'Downloads' in het menu.
Reageer

2de editie Experience Day

Geplaatst: 5 mei 2023
Categorieën: Twirlteams, Orkest, Malletband
Geschreven door: Jan

Na een geslaagde eerste Experience Day in 2022, zal deze dag een vervolg krijgen. Dit vindt de Experience Day van CMS Prins Hendrik plaats op 13 mei van 13-16.30u aan de Kerklaan 32 te Scheemda.

Tijdens deze dag laten wij je graag kennis maken met onze muzikale, gezellige en veelzijdige vereniging. Alle onderdelen van de verenging (het orkest, de malletband en de twirlgroepen) zijn die dag aanwezig. In- en om de kerk kun je zelf ervaren hoe het is om bijvoorbeeld te spelen in een orkest, een malletband en hoe het nou is om met een baton te twirlen.

Daarnaast zullen we ook meermaals met elkaar marcheren door het dorp heen, waarin je van harte welkom bent om met ons mee te doen!

Kortom: een dag voor ieder wat wils. Wil je deze ‘Experience’ ook meemaken? Graag tot dan!

Locatie: Kerklaan 32, Scheemda
Aanvang: Vanaf 13u van harte welkom
Kosten: Gratis toegang 

Reageer

Voorverkoop "PH goes Broadway" gestart

Geplaatst: 1 april 2023
Categorieën: Twirlteams, Orkest, Malletband
Geschreven door: Jan

De voorverkoop voor ons aprilconcert is gestart.

Het concert vindt plaats op 15 april in De Eextahal. We nemen je dit jaar mee in het thema ‘Prins Hendrik goes Broadway’.
Het belooft een verrassende avond te worden met veel herkenbare muziek. Van klassiekers als the Titanic en Mary Poppins tot aan the Wizard of Oz.

Kaarten zijn vanaf nu te verkrijgen bij Roggeveld Fietsen, Poststraat 6 in Scheemda.

Reageer

Prins Hendrik goes Broadway

Geplaatst: 25 februari 2023
Categorieën: Twirlteams, Orkest, Malletband
Geschreven door: Jan

Op zaterdag 15 april 2023 is het weer zover: het jaarlijkse aprilconcert van de Christelijke Muziekverenging Prins Hendrik te Scheemda. Dit jaar dus weer gewoon in april!
We nemen je dit jaar mee in het thema ‘Prins Hendrik goes Broadway’.
 
Het belooft een verrassende avond te worden met veel herkenbare muziek. Van klassiekers als the Titanic en Mary Poppins tot aan the Wizard of Oz. Deze muziek wordt afwisselend verzorgd door het orkest en de malletband. De show is voor de rekening van de twirlteams. Het belooft weer een prachtig concert te worden. Dit wilt u toch niet missen? We zien u graag op 15 april. 
 
Locatie: Eextahal, Plantsoenlaan 19 te Scheemda
Opening zaal: 19:00 uur
Aanvang concert: 19:30 uur 
Entree: €7,50, (tot 12 jaar €5.-)

Reageer

Agenda