Orkest

Het orkest van Prins Hendrik bestaat uit zo'n 40 muzikanten en staat onder leiding van dirigent Gosse Reijenga. Prins Hendrik heeft een fanfare met leden van alle leeftijdscategorieën: een unieke combinatie van jong en oud.

De fanfare bestaat uit veel verschillende instrumenten. Onze leden spelen bugel, trompet, trombone, saxofoon, hoorn, bas en euphonium. De slagwerksectie maakt het orkest compleet. Een rijk orkest dus, en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Kom gerust eens naar onze repetitie om te kijken of het wat voor jou is! 

Repetities

Het orkest van Prins Hendrik repeteert elke donderdagavond van 19.30 tot ongeveer 21.45 uur in 'De Ontmoeting' te Scheemda. Daarnaast hebben we één keer per jaar een gezellige studiedag of een studieweekend. Dit zijn altijd leuke dagen: we leren elkaar hier nog beter kennen. Maar natuurlijk oefenen we ook goed op de te spelen stukken!

Concerten

We beginnen het jaar met een nieuwjaarsconcert. Hier spelen we zowel klassieke nummers als muziek van de afgelopen tijd. Zo spelen we nummers van Robbie Williams en de traditionele Radetzki Mars vlak na elkaar. Een gevarieerd programma dus!

Hierna volgt het jaarlijkse Aprilconcert. Samen met de percussieband, de pomponteams en de twirlteams zetten we een afwisselende show neer. Hierin spelen we vooral muziek die lekker in het gehoor ligt. In de afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld muziek van ABBA, Queen en veel anderen gespeeld.

Ook later in het jaar laten we van ons horen. In juli houden we ons openluchtconcert op het Vredenhovenplein in Scheemda. En na de zomervakantie gaan we alweer hard studeren voor het Herfstconcert, onze laatste grote uitvoering van het jaar.

Andere activiteiten

Behalve de concerten zie je het orkest van Prins Hendrik op veel andere plekken! Zo lopen we mee in de intochten van avondvierdaagses in onder andere Winschoten, Stadskanaal en Delfzijl en verlenen we onze medewerking aan kerkdiensten. Daarnaast komen we regelmatig uit op concoursen in Noord Nederland, waarbij we ons best doen een eerste prijs te halen, en dat is in de afgelopen tijd flink gelukt!

We hopen je snel te zien tijdens één van onze optredens!

Agenda