Malletband

In 1958 begon de drumband van Prins Hendrik. Na malletband geweest te zijn is de band inmiddels tot percussieband omgedoopt. Veertien enthousiaste muzikanten vormen dit gezelschap, dat alleen slagwerk bespeelt.

Onze percussieband bestaat momenteel uit negen muzikanten en vijf leerlingen. Beide groepen staan onder leiding van Dani van Kruistum. We zijn een gezellige groep gemotiveerde muzikanten, en we zorgen ieder Aprilconcert voor een leuke muzikale verrassing.

We spelen alleen op ongestemde slagwerkinstrumenten. Dat betekent dat we geen melodieën spelen. We spelen wel verrassend leuke muziek: dat doen we op de grote en kleine trom, bongo's, timtoms, bekkens en kleinere effectinstrumenten. Hiermee kan je denken aan de tamboerijn, de triangel, het woodblock en de cowbell.

Het leuke aan de percussieband is dat we niet telkens dezelfde instrumenten gebruiken: voor het ene nummer zijn andere instrumenten nodig dan voor het andere nummer. Dat maakt het lekker gevarieerd.

Repetities

Elke maandagavond is de repetitieavond. Van 18.30 tot 20.00 uur repeteert ons leerlingenorkest. Hierna is het de beurt aan de grote jongens: zij oefenen van 20.00 tot 22.00 uur. Dit doen we in 'De Ontmoeting' in Scheemda.

Daarnaast houden we ieder jaar onze studiedag, gecombineerd met een gezellig uitje. Dit doen we altijd een paar weken voor het Aprilconcert. Zo kunnen we hier weer een mooie prestatie neerzetten!

Onze optredens

Het Aprilconcert is het belangrijkste concert van het jaar. Hier spelen we elk jaar een wisselend repertoire. Tijdens ieder Aprilconcert komen we verrassend uit de hoek: afgelopen jaar speelden we bijvoorbeeld een nummer als levensechte Teletubbies!

Verder concentreren we ons op een belangrijke taak: de straatoptredens. Samen met de rest van de vereniging spelen we muziek bij bijvoorbeeld intochten van avondvierdaagses in de omgeving.

Het plezier staat bij ons voorop. De repetities zijn altijd gezellig, en er wordt het nodige besproken. We repeteren serieus maar op zijn tijd moet het kunnen om lol te hebben met zijn allen.

Doe mee!

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Hierbij vinden we het wel belangrijk dat je enige ervaring hebt.

Heb je hier nog vragen over? We beantwoorden ze graag! Kom gerust een keer langs op een repetitie, of neem contact met ons op via de pagina Contact. 

Agenda

  • De agenda is momenteel leeg