korps verrassend tweede op ONFK

Geplaatst: 6 april 2014
Categorieën: Orkest
Geschreven door: Marten Nauta

Wat was het spannend en wat een mooie verrassing werd het. De uitslagen van de Open Nederlandse Fanfarekampioenschappen werden vrijdagavond 4 april bekendgemaakt nadat alle deelnemende orkesten hadden gespeeld. Terwijl we er heen gingen met weinig hoop op een podiumplaats, viel de naam van Prins Hendrik maar niet bij het aftellen van nummer 7 naar nummer 4. Toen was het duidelijk: we hebben een prachtige verrassing te pakken met het uitvoeren van 'Excalibur'.

Tegen ieders verwachting in heeft het korps van Prins Hendrik namelijk de tweede plaats behaald op de Open Nederlandse Fanfarekampioenschappen! Daar had niemand van te voren van durven dromen. Mede dankzij de meegekomen supporters van de twirl- en pomponteams speelde het orkest 87 punten bij elkaar, een ongekend hoge prestatie - een verbetering van het oude record. Met 88,3 punten hoefden we alleen CMV Melodia uit het Friese Wijckel voor ons te dulden. 

Het was een prachtige avond voor het orkest, die nog tot in de late uurtjes is gevierd in de plaatselijke stamkroeg. Komende zaterdag spelen we 'Excalibur' nog één keer in de Eextahal, tijdens het jaarlijkse Aprilconcert!

Reacties

Geplaatst op: 7 april 2014 23:11
Door: Ineke Willems

Van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!
Veel succes zaterdag 12 april!
Wij kijken naar die avond uit!

Leuke en goed verzorgde website trouwens!
Wie zitten daar nu weer achter?...

Agenda